آمار سایت

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 12
  • بازدید دیروز : 265
  • بازدید کل : 1053852

4 مقاله با موضوع خیابان شهری مبانی و اصول-بخش اول (فایل word قابل ویرایش)


4 مقاله با موضوع خیابان شهری مبانی و اصول-بخش اول (فایل word قابل ویرایش)

4مقاله با موضوع خیابان شهری مبانی و اصول-بخش اول (فایل word قابل ویرایش)

 

فایل‌های مقالات این پروژه به صورت word و قابل ویرایش ارائه شده است. با توجه به اینکه این مقالات در همایشهاي ملي منتشر شده است، منبع ارزشمندی برای مطالعه و ارائه پروژه های دانشگاهی است.

عناوین:

-طراحی خیابان شهری با تکیه بر مفاهیم خیابان‌های کامل(خیابان شریعتی شهر زاهدان)

-مناسب سازی خیابان‌های شهری برای پیاده‌روی(مطالعه موردی: خیابان قدس تهران)

-طراحی منظر خیابان شهری با رویکرد پایداری ( نمونه موردی خیابان شریعتی تهران )

-بررسی روند تحولات فضاها و خیابان های خاطره انگیز شهر تهران در گذر زمان با تأکید بر محور انقلاب ،تهران

 

طراحی خیابان شهری با تکیه بر مفاهیم خیابان‌های کامل(خیابان شریعتی شهر زاهدان)

مرتضی قائمی شاد، پریسا احمدی، محدثه غلامیان 

چكيده

 

خیابان‌ها بعنوان مهمترین مکان‌هایعمومی یک شهر، باید بتوانند پاسخگوی نیازهای طیف متنوعی از استفاده کنندگان باشند. به همین منظور از دهه گذشته موضوعی با عنوان خیابان‌های کامل(Complete Streets)در امریکا و سایر کشورهای توسعه یافته مطرح شد، که بر مبنای آن هدف اصلی طراحی هر خیابان تامینامنیت و راحتی همه کاربران خیابان از جمله افراد پیاده‌، دوچرخه سواران، استفاده‌کنندگان حمل و نقل عمومی و همچنینخودروها می‌باشد. از این روی در پژوهش حاضر در ابتدا به شیوه توصیفی-تحلیلی به بررسی مفاهیم و تعاریف خیابان کامل از منظر نظریه پردازان و موسسات فعال در این زمینه پرداخته شده، سپس معیارها و شاخص‌های مطرح شده در این رابطه استخراج گردیده و در نهایت با تکیه بر این مفاهیم الگوی پیشنهادی در رابطه با نمونه مطالعاتی(خیابان شریعتی زاهدان) ارائه شده است.

واژه‌های کلیدی:خیابان کامل، complete streets، خیابان شریعتی، شهر زاهدان

 

مناسب سازی خیابان‌های شهری برای پیاده‌روی(مطالعه موردی: خیابان قدس تهران)

سجاد شمشیری، سيد حسن مظلوم زاده

چکيده

در اغلب کشورهاي جهان پیاده‌روي به عنوان يک روش حمل و نقلي مورد توجه قرار گرفته است و به منظور کاهش مصرف انرژي تراکم و آلودگي هوا افراد به پیاده‌روي و استفاده از پیاده راهها تشويق مي‌شوند. در شهرهاي ايران متاسفانه به دلايلي از جمله کمبود تسهيلات عابر پياده و کمبود انگيزه، استقبال از پياده‌روي و کريدور‌هاي عابر پياده کم مي‌باشد. لذا لازم است مديران شهري با احداث مسيرهاي مناسب پیاده‌روي و يا اصلاح در مسیرهای موجود -به طوري که قابل استفاده براي کليه گروه‌ها باشد- اقدام به تشويق مردم به استفاده از پیاده روها و مسیرهای مخصوص پياده‌روی در انجام سفرهاي روزانه نمايد. بعضي خيابان‌ها كاربري آنها طوريست كه اگر منحصرا مخصوص عابر پياده شوند و با مبلمان مناسب تجهيز گردد به عنوان يك مركز تجاري_تفريحي_فرهنگی بسيار مورد توجه قرار خواهد گرفت وكارآيي آن بالا خواهد رفت. ازقبيل این خيابان‌ها خیابان قدس درتهران است که با دسترس آسانی به انواع حمل و نقل عمومی، عرض مناسب پیاده روها، وجود مراکز دانشگاهی و عمومی جاذب جمعیت، مخصوصا جمعیت جوان، بسیار مورد استفاده عابرین می‌باشد اما هیچ امکاناتی برای رفاه عابرین در این خیابان ایجاد نشده است. از طرف دیگر این خیابان به عنوان مهمترین دسترسی به دانشکده های مختلف خارج از پردیس مرکز دانشگاه تهران برای دانشجوان این دانشگاه مکان تعاملات اجتماعی و رویداد‌ها مختلف است که بخشی از خاطرات جمعی و ذهنیت مشترک این افراد را تشکیل میدهد. بنابراین نیازمند مناسب ساز برای استفاده هرچه بیشتر عابرین می‌باشد. در این مقاله سعی شد ضمن شناخت وضع موجود این خیابان، وضع مطلوب برای استفاده عابرین نیز پیشنهاد شود. امید است راهنمایی برای مسئولین ذی‌ربط بوده تا به این خیابان توجه بیشتری نمایند.

لغات کليدي: پیاده روی، پیاده رو، خیابان قدس، طراحی

 

طراحی منظر خیابان شهری با رویکرد پایداری ( نمونه موردی خیابان شریعتی تهران )

مینا صفاری ، مصطفی بهزادفر

چکیده

این مقاله به تحلیل موضوع کیفیت منظر شهری با تاکید بر پایداری فضا بر پایه تدوین معیارهای سنجش و ارزیابی و به وسیله دو روش ایستا و پویای برداشت منظر فضای شهری شکل گرفته است و به نظر می­رسد به عنوان روشی جهت بررسی میزان مطلوبیت منظر شهری در طراحی شهری مورد استفاده قرار گیرد.

رویکرد این پژوهش، ارایه نوعی روش­شناسی در ارزیابی منظر، بر پایه مطالعه و تحلیل محتوایی ادبیات طراحی شهری و معماری در این زمینه است که چهارچوبی را جهت سنجش کیفیت منظر شهری پایدار مطلوب با شخصیت­های (کاراکترهای) بصری متفاوت، در بخشی از شهر بر اساس تکنیک دیدهای متوالی و روش ایستا به وسیله تحلیل­های تصویری و توصیفی ارایه می­نماید. هدف اصلی پژوهش، ایجاد مطبوبیت و پایداری فضایی از طریق تکنیک برداشت منظر شهری با دو روش ایستا و دیدهای متوالی (پویا) است، که این امر به دستیابی به اصول کاربردی در طراحی منظر پایدار شهری کمک شایانی می­کند.

در این مقاله، ابتدا به بررسی مفاهیم و تعاریف منظر شهری مطلوب، روش­های برداشت منظر شهری و ویژگی­های فضای شهری پایدار پرداخته می­شود و سپس با استخراج مجموعه­ای از معیارها و سنجه­های منظر پایدار فضای شهری در قالب روش سنجش یکپارچه ( SWOT ) نمونه مطالعاتی مورد ارزیابی قرار می­گیرد و در نهایت مجموعه­ای از راهکارهای طراحی منظر به جهت افزایش کیفیتمطلوبیت و پایداری در هر یک از پهنه­های محدوده مورد مطالعه، بیان می­گردد.

واژه های کلیدی:منظر شهری، پایداری، منظر پایدار خیابان شهری، هنجارهای کیفی پاسخدهندگی محیط، تکنیک­های برداشت منظرشهری

 

بررسی روند تحولات فضاها و خیابان های خاطره انگیز شهر تهران در گذر زمان با تأکید بر محور انقلاب ،تهران

الهام امینی، مهدیه انصاری

چکیده

فضای شهری صحنه‌ای است که داستان زندگی جمعی در آن گشوده می‌شود؛ و در واقع جایی است که شهروندان زندگی روزمره خود را می‌گذرانند و به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه .آن را ادراک می‌کنند.در این میان خیابان، یکی از انواع فضاهای شهری است که به عنوان اساسی ترین عنصر عملکرد‌های حیاتی شهر، و میراثی است که از گذشته باقی مانده و در شهرسازی تنها یک راه عبوری محسوب نمی‌شود. این عنصر، عنصری است که با گذشت زمان شکل خود را پیدا کرده و زمینه های تعامل میان گروه های اجتماعی را فراهم می‌آورد. این جزء از فضای شهری به عنوان محل اصلی زندگی اجتماعی دارای یک حافظه تاریخی است و نزد هر شهروند معنای خاصی دارد. تک‌تک شهروندان از نقاط مختلف شهر دارای خاطراتی هستند که در جریاناتی فردی و گاه جمعی برایشان پدید آمده‌است.هدف از نگارش این مقاله بررسی روند تغییر و تحولات خیابان انقلاب به عنوان بخشی از فضای شهری است که منجر به محو خاطرات اجتماعی شده است. سعی بر آن است تا عواملی که لازم است شرایط مناسب برای خاطرات و انتقال آن‌ها به نسل های بعدی ساکن در شهر را فراهم آورد، شناسایی شوند. گسترش مراکز خرید، بازارچه ها، ساندویچ فروشی ها، کافی‌نت ها و ... الگوهای جدید زندگی شهری بوده که جایگزین چایخانه ها، کبابی ها، زورخانه ها و امثال آن که هر یک نقش ویژه ای را در حیات اجتماعی خیابان ها داشته اند، شده است. تأکید این مقاله بر شناسایی معیار ها و مؤلفه های تأثیرگذار بر روند این تغییر و تحولات است و برای انجام این کار ضمن بهره گیری از مطالعات اسنادی و کتابخانه ای، با انجام مشاهده(پیمایش) و تهیه پرسشنامه به سوالات پژوهش پاسخ داده شده است. نتایج نشان می دهد بهره‌گیری از فضا‌های باز و جمعی در شهر به عنوان مکان‌های گردهمایی، دادوستد،تفریح و سرگرمی به عنوان عناصر تقویت کننده خاطرات و هویت جمعی، از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر افزایش میزان موفقیت فضا در خاطره‌انگیزی آن هستند.

واژگان کلیدی:فضای شهری،خیابان، خاطره جمعی،محور انقلاب اسلامی

 

 


مبلغ قابل پرداخت 6,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۴ فروردین ۱۳۹۶               تعداد بازدید : 2276

کرج، آزادگان، ابتدای بلوار مطهری، خیابان شهید سبحانی، پلاک48، واحد4

ارائه پایان نامه، پروپوزال، تحقیق و مقاله معماری و شهرسازی

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما